Βίντεο - Γεώργιος Β. Σιαφλάς

Συμπόρευση

15 Μαϊου 2011 μία επίμονη βραγχνάδα και βήχας ήταν οι πρώτες σταγόνες της επικείμενης σφοδρής καταιγίδος.

Κι’ έτσι ήρθε η μεγάλη μπόρα
Συννεφιά, μαυρίλα, αστραπή
Κι αέρας ήρθε με φόρα

Θα πεί αργότερα ο αφοσιωμένος σύζυγος Γ. Σιαφλάς. Αυτή την Οδύσσεια την έζησα, την ψηλάφησα σανιατρός, σαν στενή συγγενής σαν φίλη. Συμπορεύθηκα μαζί τους.

Η Μεγάλη Βραδιά

Από την ημέρα που αποφάσισα για την εκδήλωση σκέφτηκα χιλιάδες φορές τί θα σας έλεγα. Όσο πιο πολύ το σκεφτόμουν, τόσο δυσκολότερο μου φαινόταν, όχι για το πώς θα το πω, αλλά τί θα πω. Έγραψα δεκάδες πράγματα, με πολύ ευκολία, αλλά το ίδιο εύκολα τα διέγραψα. Επίσης συνεχώς πλανιόταν και πλανιέται μέχρι σήμερα ένα μεγάλο ερώτημα:

Παρουσίαση Βιβλίου

Πειραιάς, 22/5/2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ‘’ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΒΗ’’  ΤΟΥ Γ. ΣΙΑΦΛΑ

Μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή μας έφερε απόψε εδώ, να γνωρίσουμε το πρωτόλειο ποιητικό πόνημα του αγαπητού μας Γιώργου Σιαφλά. Η πρώτη του αυτή επαφή με την πλανεύτρα ποητική δημιουργία. Γνωρίζουμε όλοι καλά τη δύναμη και τη δυναμική του γραπτού λόγου. Είναι τόσο μεγάλη, που συγκλονίζει τους πάντες με τον τρόπο που μεταφέρει εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα. Η ποίηση, η αιχμή του δόρατος της λογοτεχνικής έκφρασης, με την αμεσότητα των νοημάτων και το εύρος της πνευματικής διαδρομής που διανύει, δικαίως θεωρείται ως η κορυφαία μορφή της ζωντανής και διαρκούς αναζήτησης ψυχισμού κι ευαισθησίας.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.